top of page

Hyaluronik Asit Nedir ?


Hyaluronik Asit Nedir ?

Hyaluronik asit, vücudun her dokusunda bulunur ve belirli hayati aktiviteleri gerçekleştirmekten sorumludur. Hyaluronik asitin önemli faydalarından bazıları eklem ağrılarının tedavisi, cilt yaşlanmasını azaltması ve bağışıklık sistemini güçlendirmesidir.

Hyaluronik asidin cilt üzerindeki yararları nelerdir?

Cildin genç görünmesini ve kırışıklıkların oluşmamasını sağlar.

Cildi nemlendirmesi ve su tutma özelliğinin olması nedeniyle, cilt nemlendirici kremlerin ana malzemelerinden biridir.

Ciltteki akne izlerini iyileştirmek ve önlemek için kullanılır

Dokuların onarılmasında, elastikiyetinin korunmasında yararlı etkileri olduğundan, cildin erken yaşlanmasını önler.

Kollajen liflerin oluşmasına ve korunmasına yardımcı olur. Vücutta kollajen azaldığında, cildin esnekliği kaybedilir.

Ciltteki tahrişlerde ve iltihaplı oluşumlarda yararlıdır

Hücrelerin yaşlanmasıyla birlikte mitoz hızı azalmakta, buna bağlı olarak hücre yenilenmesi ve onarımı da azalmaktadır. Hyaluronik asit bu süreci tersine döndürecek şekilde destek olur.

Cilt bakımında hyaluronik asit içeren kremlerin faydalı olması için, ciltte dermise kadar etki etmesi gerekir. Yeni teknolojiler sayesinde hyaluronik asit içeren moleküllerin cilt altına penetrasyonu geliştirilmiştir. Bu sayede kremlerinde etkileri üst seviyeye çıkmıştır. Bununla birlikte yılın belli periyodlarında cilt altına enjekte edilerek kullanılan hyaluronik asit, cildin genel görünümünü düzeltir, hücre düzeyinde onarım sağlayarak cildin nem dengesini onarır. Böylelikle cilt daha sağlıklı, canlı ve nemli görünür.

Renovasy Dermokozmetik ürünlerden “Rejuvenating Serum “un içeriğinde de hyaluronik asit bulunmaktadır. Bu serumu diğer hyaluronik asit içerikli ürünlerden ayıran en büyük özelliği 3 farklı molekül ağırlığına sahip olmasıdır. Bu sayede ciltte hücresel yenileme sağlanır. Cilt yoğun olarak nemlendirilir. Sakmanları giderilir, kırışıklıkların görünümünü azaltır ve cilde aydınlık ve parlak bir görünüm kazandırır.

shop.optimusmedikal.com

bottom of page